אני עוסק שנים רבות בטיפול נפשי, מקבל לטיפול בירושלים (ובכל מקום דרך זום).
ההסמכה שלי היתה אצל הרב שלמה וולבה ז"ל, והיא לא מוכרת באופן רשמי.
הרב וולבה למד פסיכולוגיה באוניברסיטה, וכל חייו עסק בזה. הלימוד במסגרת שלו היה מקביל ללימוד באוניברסיטה, מבחינת התכנים ושיטת העבודה. אם המסגרת לא היתה חרדית זה היה מוכר כהסמכה רשמית. אבל כמובן הידע העמוק של הרב וולבה בתורה השפיע מאוד. הלימוד שלי בנושאי אמונה, מורה נבוכים וכו', מאוד קשור לעבודה הטיפולית. הנושאים הפסיכולוגיים והשאלות הרוחניות הם בעיני עניין אחד, כי חיפוש רוחני אמיתי (כלומר שבא מבפנים, מצורך אנושי בסיסי, לא שינון אמונה או ידע כלשהם שבאים מבחוץ) הוא במהות של נפש האדם.
יש עוד פירוט בעניין הזה בקישור כאן.
nirstern1@gmail.com
שלום
האם כבודו יודע האם אריסטו חילק את הנפש לחלקי הנפש? ואם כן,היכן?
תודה רבה
אהבתיאהבתי
אריסטו דיבר בעניינים אלה, ב"על הנפש" וב"אתיקה", אבל לא בדרך שהרמב"ם מבאר בשמונה פרקים.
דברי הרמב"ם מושתתים על אלפראבי בכמה מקומות, וברמיזות והערות מאת אבן סינא ספר ג' פרק ט האריך וביאר היטב, וגם בספר על הנפש מאת אבן באג'ה (שהרמב"ם מכנה אבן אל צאיג. יצא בתרגום לאנגלית).
ברמיזות והערות זה כאן
יש ללחוץ כדי לגשת אל d794d7a8d79ed799d796d795d7aa-d795d794d794d7a2d7a8d795d7aa-.pdf
יש כמה דברים, מביניהם מאוד יסודיים, שלא כתובים באריסטו, והראשון שכתב אותם הוא אלפראבי. למשל המבנה של עשר הגלגלים, והשכלים הנפרדים שכנגדם. העניין של השכל הפועל. וגם המבנה של כוחות הנפש שמובא בשמונה פרקים.
אלפראבי פעל כ 1200 שנה אחרי אריסטו. כינו אותו המורה השני, כלומר השני לאריסטו. הוא אמר דברים בשם אריסטו שלא כתובים בכתבי אריסטו, וכל חכמי הדור ההוא והדורות שאחריו קיבלו בלי שום שאלה והרהור שהדברים האלה הם דברי אריסטו. גם מי שאחר כך בא לחלוק על אלפראבי מכל וכל, כוונתי לאבן רושד, לא העלה שום שאלה וספק על תוקף המסירה של דברי אריסטו שמסר אלפראבי. היה ברור לכולם שלאלפראבי היתה מסורת בעל פה מוצקה ונאמנה למרות שעברו כ 1200 שנה. יש עקבות למסורת כזו גם אצל פלוטינוס ותלמידיו, ועוד.
כך גם כוחות הנפש על הדרך שמבוארים בשמונה פרקים לרמב"ם, מקובלים על הכל כתורת אריסטו למרות שהמקור הכתוב לזה הוא באלפראבי.
אהבתיאהבתי